Jouw tweedehands wagen, een slimme wagen?!

Nieuwe wagens zijn soms voorzien van een ingebouwde internetconnectie. Auto’s kunnen hierdoor verbinding maken en hebben zo toegang tot tal van functionaliteiten. De kans dat een (oudere) tweedehands wagen dit heeft, is klein. De vraag is: kan je met je tweedehands ‘connected’ zijn?

Het antwoord is ja. Om je auto te connecteren met het internet zijn er twee dingen nodig:  een smartphone en een dongle. Een dongle is een klein stukje hardware met een 4G-connectie. Deze plug je in de OBD-poort van je auto. Na het koppelen van je smartphone met de dongle krijg je toegang tot de gegevens van je wagen.

Je auto is ‘connected’, wat nu?
Je ziet heel wat waardevolle informatie over je voertuig. Zo kunnen er op je smartphone meldingen komen die vertellen hoe je auto het stelt. De internetconnectie geeft je bovendien toegang tot alle faciliteiten die je nodig hebt: tankstations, pechbijstand, hulpdiensten en zelfs muziek en entertainment. 

Slimmer onderweg met Mobly Go
Start-up Mobly bracht enkele maanden geleden een app op de markt die je wagen via een dongle connecteert. De app detecteert fouten waardoor je tijdig op de hoogte bent van eventuele problemen. Wie in panne valt, kan in één klik bijstand vragen, zonder abonnement. Verder registreert Mobly Go je ritten: zo krijg je een overzicht van de afstand, snelheid en onkosten. Er zit ook een ‘Vind mijn wagen’-functie in de app waardoor je meteen weet waar je auto staat.